Vikipedija u Višegradu!

23. januara 2015. 058.ba

wikipedia

VIŠEGRAD – Zadužbina Vikimedija (eng. Wikimedia Foundation Inc.) je nevladina i neprofitna organizacija sa sedištem u San Francisku, posvećena rastu, razvoju i besplatnoj distribuciji slobodnih, višejezičnih sadržaja u celom svetu. Najpoznatiji projekat Zadužbine Vikimedija je Vikipedija, najveća enciklopedija u istoriji čovečanstva i jedan je od deset najposećenijih veb sajtova na svetu. Vikimedija Srbije je zvanični ogranak Zadužbine Vikimedije u Srbiji.

U cilju upoznavanja javnosti sa projektima Vikimedije Srbije i mogućnostima realizacije istih u Republici Srpskoj, u Višegradu će 31. januara i 01. februara biti održan dvodnevni seminar Vikimedije Srbije.

-U okviru ovog seminara, održaće se dve radionice čiji su ciljevi obučavanje učesnika za uređivanje Vikipedije i rad na Vikimedijinoj ostavi. Tim koji sačinjavaju predstavnici obrazovnih i kulturnih institucija će proći potrebnu obuku i u ime svojih institucija pristupiti ovoj velikoj zajednici u cilju dalje saradnje i, u budućnosti, formiranja Viki zajednice u Republici Srpskoj,kaže Bojana Podgorica koordinator Vikimedije za Republiku Srpsku

Prema njenim riječima Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Višegrada je prva u Republici Srpskoj postala članom zajednice Vikimedija Srbije i prva će uzeti učešće u edukativnim projektima Vikimedije u Republici Srpskoj.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Danko Jevđević

Rođen u Foči, živio u Goraždu. Sada živi i radi u Višegradu. Preko 10 godina radi u medijima. Trenutno radi kao dopisnik RTRS-a i Sportskog žurnala sa područja višegradske opštine.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Danko Jevđević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: