Fudbaleri Sutjeske već šest dana u štrajku

21.02.2015.

FK Sutjeska

Osim premija traže i ostavke

FOČA – Fudbaleri Sutjeske su već šest dana u štrajku. Prvotimci Fočanskog prvoligaša su proširili listu zahtjeva i osim isplate zaostalih premija traže ostavke predsjednika kluba Miroslava Dunjića i sportskog direktora Slavka Ostojića. Fudbaleri smatraju da su diskrimisani od strane Uprave i žele da se takva politika kluba prekine.

Po mišljenju kapitena Dejana Drakula igrači već dugo trpe nepravedan odnos čelnika kluba što je prelilo čašu žuči.

– Želimo ostavke predsjednika i sportskog direktora jer su oni nametnuli svoj stav da mi moramo trpiti sve što oni nameću. To su ljudi sa kojima se ne može napraviti kompromis niti pronaći rješenje problema. Sve je to uticalo da pravdu tražimo ovim nepopularnim putem – istakao je Drakul koji je dodao da će kompletan tim nastaviti trenažni proces bez trenera.

– Želimo da održimo kondiciju i fizičku spremu, prvenstvo je blizu, treniraćemo sami i ako nam se zahtjevi ne ispune od ove takmičarske ekipe neće biti ništa – zaključio je Drakul.

Prvi čovjek kluba Miroslav Dunjić je upoznat sa stavom igrača ali smatra da je sve preuveličano i da je ovo farsa. On ističe da uprava radi pošteno i korektno u trenutnim okolnostima i teškoj finansijskoj situaciji.

– Mi smo maksimalno angažovani da klub ostane i opstane na pravom putu. Odgovorno tvrdim da smo ispunili skoro sve finansijske obaveze sa izuzetkom dijela premija koje su trebale biti isplaćene tokom naredne sedmice i sigurno smo jedna od rijetkih ekipa koja je sve to uspjela – tvrdi Dunjić.

Predsjednik Sutjeske kaže i da je upoznati sa zahtjevom o smjenama i tvrdi da je to stav pojedinaca koji ne žele dobro klubu.

– Ne želim da ulazim u polemiku sa igračima ali moram istaći da smo prije par dana imali sjednicu upravnog odbora na kojoj su donijete važne odluke. Između ostalog udovoljili smo i dosadašnjem kapitenu Dejanu Drakulu i na njegov zahtjev mu odobrili ispisnicu. Sad ne znam u čije ime on zastupa navodne stavove igrača. Lako ćemo se mi skloniti ako neko ima pametniji i bolji da radi i donese uspjeh klubu. Naš stav je jasan, želimo da Sutjeska bude premijerligaš, a ne da se nađe na stranputici i da uđe u dubiozu zbog nečijih ličnih interesa koji su sigurno usmjereni protiv napretka našeg kluba. Što se tiče naše smjene o tome može da odluči samo onaj ko nas je i imenovao na ove funkcije a to je Skupština kluba – zaključio je Dunić.

Trener Sutjeske Miljan Radanović nije htio da iznosi stav u medijima što se tiče trenutne situacije u klubu, kratko je prokomentarisao da ga sve puno zabrinjava i da će se ovo sigurno odraziti na takmičenje ekipe u prvoligaškom karavanu RS.