Izrečeno novčanih kazni u vrijednosti 19.100 KM

SRNA - 24. februara 2015. 058.ba

Rogatica

ROGATICA – Tržišna inspekcija opštine Rogatica u prošloj godini izvršila je 322 kontrole, te izdala 35 prekršajnih naloga, a vrijednost izrečenih novčanih kazni je 19.100 KM.

Tržišni inspektor Rosa Macanović rekla je Srni da su novčane kazne izricane zbog neizdavanja računa za prodatu robu, neažurnog vođenja poslovnih knjiga, stavljanja u promet robe čiji je rok upotrebe istekao, roba nije deklarisana, nisu istaknute mapoprodajne cijene.

Ona je napomenula da je preduzeto 79 inspekcijskih mjera za otklanjanje nepravilnosti u 59 slučajeva, u sedam slučajeva van prometa stavljeno robe u vrijednosti 6.658 KM i zabrana obavljanja djelatnosti u 11 slučajeva.

Macanovićeva je rekla da je u oblasti trgovine izvršeno 170 kontrola, uslužnih djelatosti 61 kontrola i ugostiteljstvu i turizmu 49 kontrola.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,