Košarkaši Rogatice u derbiju dočekuju Radnik BN Basket

27.02.2015.

KK Rogatica

Lider pada u Rogatici

ROGATICA – Najinteresantniji susret 16. kola prvoligaškog karavana RS a i cijele sezone igra se u Rogatici gdje domaći sastav dočekuje lidera na tabeli Radnik BN Basket.

Rogatičani su prvi pratilac Bijeljinaca i eventualnom pobjedom bi i definitivno obezbjedili mjesto u doigravanju za prvaka RS.

– Pogled na tabelu sve govori, Radnik BN Basket je na prvoj poziciji, Bijeljinci još nisu osjetili gorčinu poraza, imaju 13 vezanih pobjeda. Naš tim zauzima drugo mjesto i svakako da je ovo pravi i istinski derbi dvije trenutno najbolje ekipe u ligi. Iluzorno je govoriti o kvalitetu Radnika koji ima iskusan sastav, najbolji u ligi, i biće ovo za nas pravi ispit stvarnih mogućnosti. U prvom dijelu smo izgubili u bijeljinskom derbiju ali smo pružili žestok otpor aktuelnom prvaku i malo je nedostajalo da napravimo iznenađenje i stignemo do trijumfa. U dosadašnjem dijelu prvenstva smo odigrali iznad očekivanja i nadamo se da ćemo tako i nastaviti. Pobjeda je imperativ, igrači su maksimalno motivisani jer sa trijumfom i definitivno ulazimo u najuži krug ekipa za osvajanje titule. Nismo opterećeni borbom za tron ali ako nam se ukaže prilika uradićemo sve da stignemo do cilja. Zato i u susretu protiv Radnika očekujemo sa tribina podršku vjernih navijača sa kojim želimo da po završetku meča zajednički prosalvimo veliku pobjedu – rekao je Gordan Tešević, kapiten košarkaša Rogatice.

Utakmica između Rogatice i Radnika BN Basketa na programu je u nedelju 1. marta, sa početkom u 17 časova, u rogatičkoj sportskoj dvorani.