Nastavljena gradnja studentskog doma

SRNA - Aleksandra Janković - 16. februara 2015. 058.ba

Dane Malesevic ispred-doma-u-Foci

FOČA – U Foči je danas ozvaničen početak druge faze izgradnje studentskog doma, a ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da bi radovi trebalo da budu završeni do septembra.

„Problemi u vezi sa papirima su riješeni i očekujem da će radovi teći prema ugovorenom tempu. Nadam se da će od naredne akademske godine studenti useliti u dom“, rekao je Malešević koji je danas u Foči prisustvovao otvaranju građevinskog dnevnika.

Završetak gradnje doma kapaciteta 340 ležajeva, kao i adaptacija novog sjedišta Bogoslovskog fakulteta u Foči, biće finansirani iz austrijskog kredita, odnosno dio su aranžmana od 10 miliona evra Vlade Austrije sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu.

Malešević je objasnio da ova faza podrazumijeva završetak građevinskih radova, dok će opremanje studentskog doma biti finansirano iz drugih izvora.

„To moramo početi rješavati, da bi sa završetkom doma mogli ubaciti opremu, jer bez opreme nema velike koristi za studente“, dodao je Malešević.

Bernard Horst, predstavnik izvođača radova – austrijske Firme „Bilfinger VAM“, rekao je da očekuje da će građevinski radovi biti završeni za godinu dana, te da će se potruditi da ubrzaju radove i da omoguće njihov završetak tokom ovog ljeta.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić istakao je da su studentski dom i Bogoslovski fakultet najznačajnije investicije za lokalnu zajednicu.

„Ovim se rješava stara dilema – da li Medicinski i Bogoslovski fakultet ostaju u ovom gradu. Ovo je potvrda da oni ostaju ovdje“, rekao je Mašić.

Zvaničnom početku druge faze izgradnje Studentskog doma u Foči prisustvovao je i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,