Nastavljena uspješna serija rogatičkih košarkaša

22.02.2015.

KK Rogatica

Deklasirana Drina Birač

ROGATICA – Košarkaši Rogatice nastavili su sa dobrim rezultatima u prvoligaškom šampionatu RS. Nakon odlične igre izabranici Mladena Šibalije su deklasirali Drinu Birać sa velikih 29 poena razlike, na kraju je na semaforu stajalo 77:48.

Ovaj trijumf dobija još više na važnosti jer je u ovom meču domaći sastav nastupio čak bez trojice prvotimaca jer radi povreda u igru nisu ulazili Dragan Kojić, Nemanja Pečenica i Bojan Puhalac, dok je Aranđel Kosorić iako povrijeđen sa maskom na licu dao doprinos novom uspjehu svoga kluba.

Već u samom otvaranju utakmice se vidjelo da je Rogatica apsolutni favorit u ovom meču, u startu su napravili prednost od 10:0 a podatak da su svoje prve poene Zvorničani upisali nakon šest minuta igre dovoljno govori o nadmoćnosti domaćina koji je prvi period riješio rezultatom 23:6.

I u drugoj četvrtini ništa se posebno nije mjenjalo, iz minuta u minut se povećavala prednost Rogatičana koji su sa svih pozicija rešetali koš Drine Birač, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 48:16.

Konačno su tek u trećoj dionici Zvorničani uspjeli da zaustave koliko-toliko furiozne atake domaćina ali se razlika u rezultatu nije mijenjala.

U finišu domaći sastav potpuno rasterećen igrao je pomalo egzibiciono, pa su i gosti došli do izražaja i ovu četvrtinu riješili u svoju korist – 17:21.

U domaćem sastavu dominirao je Miroslav Milidrag koji je postigao 23 poena a njemu uz rame je bio Aleksandar Mrkajić koji je 20 puta pogađao protivnički koš.

Kod gostiju nešto bolji od ostalih bio je Miloš Sekulović sa 17 postignutih poena.

Košarkaš Rogatice su uputili 20 šuteva za tri poena a osam puta su bili uspješni, dok su Zvorničani od sedamnaest pokušaja pet puta bili precizni. U izvođenju slobodnih bacanja nisu se istakli ni dimaći ni gostujući košarkaši, Rogatičani su od 11 pokušaja samo pet puta pogađali a Zvorničani su 14 puta šutirali i postigli šest poena.

KK Rogatica – KK Drina Birač 77:48
(23:6; 25:10; 12:11; 17:21)

Sporska dvorana u Rogatici.
Gledalca: 100.
Sudije: Miodrag Borovina (Vlasenica), Srđan Rajak (Rogatica), Vladimir Ćosović (Foča).
Delegat: Branislav Milošević (Bratunac).

Rogatica: Okiljević 7, Mrkajić 20, Maletić 3, Rističević 12, Tešević 2, Pečenica, Puhalac, Kosorić, Milidrag 23, Kovač 10. Trener: Mladen Šibalija.

Drina Birač: Stanišić 3, Sekulić 17, Furtula 14, Kovačević 4, Kenjić 2, Gordić, Zekić 3, Vuković 5. Trener: Momčilo Stevanović.