Odbojkašice i odbojkaši Maglića, sa maksimalnih 3:0 savladali Laktaše i zvorničku Drinu

23.02.2015.

OK Malgic zene

FOČA – U prvoj ligi RS za odbojkašice igralo se 15. kolo. Fočanke su na svom terenu sa masimalnih 3:0 savladale ekipu Laktaša. Po setovima je bilo  25:15, 25:13, 25:17.

Milica Protić, kapiten ekipe Laktaša ističe da im je koncetracija bila oslabljena te da nisu mogle naći načina da savladaju mnogo bolju ekipu Maglića: “Nismo uspjeli savladati Maglić, zaista su dosta uigranije i sigurnije od nas. Najlošiji nam je bio prijem serve i to nam je onemogućilo dobre napade”, rekla je Protićeva.

Kapiten Maglića, Maja Mašić, nakon utakmice posebno je pohvalila juniorke: “Dobro nam je funkcionisao prijem, a posebno su juniorke pokazale kako treba da se ponaša i igra na terenu. Iskreno, očekivali smo veću borbu protivnika”, rekla je Mašićeva.

OK Maglic

Odbojkaši sa 3:0 savladali zvorničku Drinu

U muškom šampionatu RS odigrani su mečevi 11. kola. Maglić se revanširao zvorničkoj Drini za poraz u prvom dijelu takmičenja. U meču koji je odigran u Gradskoj dvorani u Foči, bilo je 3:0 za naš tim, po setovima 25:23, 25:21,25:23.

Rezultat pokazuje da se tokom čitave utakmice igralo poen za poen, te da nijedna ekipa nije napravila značajniju prednost. Više sreće, ali i iskustva, imao je Maglić, što je potvrdio i Mladen Subotić kapiten zvorničke Drine: “Nedavno smo se okupili, nismo dovoljno uigrani, dok je Maglić, sa druge strane, iskusna ekipa i čestitam im na pobjedi”, rekao je Subotić.

Ekipi Maglića je u ovoj utakmici najviše nedostajao libero, Marko Mićević, koji je zbog privatnih obaveza morao odustvovati i primač Niko Simović, koji je povrijeđen. Dragan Matović, igrač Maglića, kaže da su naši odbojkaši, tek nakon stabilizacije prijema, imali dobre napade: “Naša igra bi bila bolja i pobjeda ubjedljivija da su na terenu bili libero Mićević i primač Simović, ali ibez njih uspjeli smo izvući maksimum od svakog igrača i ovu utakmicu riješiti u svoju korist”, rekao je Matović.

U narednom kolu odbojkašice Maglića gostuju na Palama, dok će odbojkaši putuju u Gradišku.