Opljačkano cijelo selo

SRNA - Aleksandra Janković - 27. februara 2015. 058.ba

Lopov

FOČA – Mještani sela Budanj u mjesnoj zajednici Miljevina još su u šoku nakon masovne krađe kada je grupa lopova provalila u njihove pomoćne objekte, ali i u dvije nenastanjene kuće.

Lopovi su u noći između srijede i četvrtka ukrali više rakijskih kazana, jedan motokultivator sa kosačicom, više motornih testera, te razne alatke i dijelove poljoprivrednih mašina, a nisu štedjeli ni pršutu i rakiju.

Obijena je i crkva Svetog Ilije iz koje je odnesena manja količina novca.

U policiji je Srni potvrđeno da ovakva vrsta krivičnog djela na području opštine Foča ranije nikada nije zabilježena, te da su lopovi najvjerovatnije koristili teretno vozilo.

Milojka Matović, sa čijeg su imanja ukradena dva rakijska kazana, dvije motorne testere, brusilica i kardan od motokultivatora kaže da lopove niko nije čuo.

Kod njenog komšije Milivoja Stankovića iz sušare je odnesena pršuta, a iz kačare rakijski kazan.

Lopovi su provalili i u staru kuću iz koje su odnijeli rakiju. „Bolju pršutu su izabrali, odnijeli su po mojoj procjeni desetak kilograma. U staroj kući je sve ispreturano, prava havarija. Ovo nisam doživio u svojih 70 godina“, kaže Milivoje Stanković.

Slična krađa prošle jeseni zabilježena je u opštini Kalinovik, u selu Sijerča, a lopovi još nisu otkriveni.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,