Počelo saniranje lokalnih saobraćajnica

25.02.2015.

Saniranje ulica u Foci

FOČA – U opštini Foča počelo je saniranje rupa i oštećenja na kolovozima koje su danima zadavale muke i otežavale saobraćaj vozačima, ali i pješacima. I jedni i drugi moći će konačno da odahnu i da bezbjedno voze i pješeče po gradu, jer će sve gradske ulice biti sanirane.

Snijeg, poledica, hladni zimski dani i posipanje abrazivnog materijala po gradskim saobraćajnicama izazvali su u proteklom periodu brojna oštećenja na kolovozima, a u pojedinim dijelovima grada i dotrajalost asfalta. Danima su građani Foče negodovali zbog loših uslova za vožnju u samom centru grada. To je stiglo i do nadležnih koji su odmah pristupili privremenim mjerama. Načelnik opštine Foča Radisav Mašić kaže da su i ranije željeli da saniraju gradske saobraćajnice, ali vremenske prilike nisu to dozvoljavale.

-Urađene su sanacije na magistralnim dionicama puta prije neki dan, a danas smo počeli sanaciju lokalnih saobraćajnica. Izvinjenje građanima što su morali da čekaju određeno vrijeme, vozačima posebno, koji su morali da paze da ne oštete svoje auto prilikom vožnje. Uradićemo ovaj posao tokom naredna dva dana, sve gradske ulice biće sanirane-rekao je Mašić.

Krpljenje rupa na gradskim saobraćajnicama privremena je mjera. Iz opštine najavljuju da će, sa početkom građevinske sezone, brojne gradske ulice dobiti i novi asfalt.