Potrebno „probuditi“ mlade

SRNA - Aleksandra Janković - 17. februara 2015. 058.ba

Cas mladih u Foci

FOČA – Primarni problem mladih u Republici Srpskoj je nezaposlenost, ali ono što najviše brine je sve veća nezainteresovanost omladine za promjene, edukaciju i aktivno učešće u društvenom životu, istaknuto je na Aktuelnom času mladih u Foči.

Sa skupa, koji su organizovali Omladinski savjet Republike Srpske i Omladinski pokret Foča, poručeno je da mladi u Srpskoj nisu dovoljno aktivni i da treba učiniti sve da bi se kroz omladinske politike na lokalnom i republičkog nivou podstakli na uključivanje u društveni život.

U Omladinskom savjetu nastoje da, kroz izradu omladinske politike za period od 2016 do 2020. godine uključe što više mladih iz svih krajeva Srpske.

Predsjednik ove organizacije Miloš Blagojević kaže da planiraju da u toku ove godine obiđu sve opštine i sa lokalnim omladinskim organizacijama razgovaraju o njihovim problemima.

„Naš cilj je osnaživanje kapaciteta tih organizacija, da bi mogli da apliciraju za projekte u svrhu poboljšanja položaja mladih u svojoj opštini“, rekao je Blagojević.

Predsjednik Omladinskog pokreta Foča Mladen Mandić smatra da postoje načini da se mladi aktivnije uključe u društveni život, ali da je za to potrebna pomoć lokalnih vlasti.

On je rekao da u sistematizaciji radnih mjesta opštine još ne postoji referent za mlade, koji je predviđen omladinskom politikom, te da budžet za mlade prošle godine nije realizovan u planiranom iznosu.

Aktivnom času mladih prisustvovali su i predstavnici savjeta učenika, studenata, kao i Asocijacije mladih Foča.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: