Rogatičani pili neispravnu vodu

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 27. februara 2015. 058.ba

Rogatica-izvoriste u Seljanima

ROGATICA – Prema izvještaju inspektora za hranu i ovlaštenog zdravstvenog inspektora pri Odjeljenju za inspekcijske poslove u Administratrivnoj službi opštine, u više navrata tokom prošle godine Rogatičani su pili neispravnu vodu.

Od ukupno 84 uzorka, koliko ih je upućeno na laboratorijsko ispitivanje, 13 uzoraka sirove, nehlorisane vode sa izvorišta i sabirnih rezervoara bilo je neispravno.

Sedam uzoraka iz izvorišta „Seljani“ uzetih u maju, julu, avgustu, oktobru i decembru bilo je mikrobiološki neispravno zbog prisustva koliformnih bakterija pa i fekalnog porijekla. Pet uzoraka vode iz sabirnog voda vodovoda „Ziličina“ u januaru, martu, maju i avgustu bilo je higijenski neispravno zbog povećane mutnoće i jedan u decembru zbog mikrobiološke neisprtavnosti i prisustva kaliformnih bakterija iz porodice ešeria koli (Escherichia coli).

Ono što u svemu ovome tješi jeste činjenica, rečeno je u izvještaju, da su svi uzorci izeti iz distributivne mreže poslije hlorisanja bili higijenski ispravni i voda se mogla bezopasno trošiti za piće.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: