Saopštenje sportskog direktora FK „Sutjeska“ u ostavci

24. februara 2015. 058.ba

Slavko Ostojic

OSTOJIĆ: VIŠE NISAM DIO OVE PRIČE

FOČA – S obzirom da fudbaleri Sutjeske već osam dana štrajkuju i da se ime sportskog direktora Slavka Ostojića pominje kao jedan od razloga njihovog nezadovoljstva, Ostojića je odlučio da se obrati sredstvima informisanja saopštenjem.

– Obaveza mi je da kao „bivši“ sporski direktor iznesem svoj stav o trenutnoj situaciji u klubu. Na prozivci, održanoj 26. januara, fudbaleri su se izjasnili da neće početi sa radom dok im se ne isplate premije za osvojene bodove u jesenjoj polusezoni. Ipak, poslije razgovora sa kapitenom ekipe dogovoreno je da počnu trenirati a da im se dugovanja izmire u dva navrata, najkasnije do početka proljetne polusezone, znači do 7. marta. Kompletan igrački kadar je počeo sa radom 28. januara i trenirao je do 17. februara kada ponovo obustavljaju pripremni proces. Jedini uslov za nastavak priprema je bila isplata svih dugovanja prema njima i to odmah, a do tog trenutka im je izmireno skoro polovina obaveza. Usled novonastale situacije Upravni odbor kluba je održao sastanak 19. februara i potvrdio da će sve obaveze prema fudbalerima biti izmirene najkasnije dan prije početka prvenstva, dakle do 6. marta, a zavisno od priliva sredstava moguće je i prije tog roka. Takođe razmatrana je molba kapitena ekipe Dejana Drakula da mu se izda ispisnica što su članovi Upravnog odbora jednoglasno odobrili. Imajući u vidu da su fudbaleri nezadovoljni i da su odbili nastavak rada ja sam na istom sastanku podnio neopozivu ostavku na mjesto sportskog direktora a koju članovi Upravnog odbora nisu prihvatili uz objašnjenje da daju punu podršku predsjedniku Kluba Miroslavu Dunjiću i meni kao sportskom direktoru- ističe Ostojić.

Između ostalog na sjednici Upravnog odbora je konstatovano da Fudbalski klub „Sutjeska“ ide pravim putem i da je jedan od najorganizovanijih klubova u Prvoj ligi Republike Srpske, a takvog mišljenja su i najodgovorniji ljudi u Fud FS RS.

– Sve to nije promijenilo moj stav i moja ostavka je ostala neopoziva. Iako sam o svojoj odluci upoznao novinare ova vijest nije objavljena tako da sam i dalje ostao u priči, ali to već nije moja krivica. Tek dan nakon toga u javnost je izašla proširena lista uslova u vidu ostavki predsjednika Kluba i sportskog direktora.

Poslednja stvar koju bih sebi dozvolio je ta da neko zbog mene štrajkuje i osam sekundi a kamoli osam dana, koliko već traje ovo.

Kada kapiten ekipe stane prednovinare i iznese onakve neistine (u stvari on u tom trenutku ima ispisnicu u džepu i više nije ni kapiten ni član kluba) onda zaista postaje besmisleno govoriti bilo šta u svoju odbranu.

Dakle, ja sam ostavku podnio i prije nego je ona i zatražena i od četvrtka, 19. februara, svako pominjanje mog imena u vezi sa Fudbalskim klubom „Sutjeska“ je obraćanje na pogrešnu adresu, jer od tog dana ja više nisam dio ove priče – zaključio je Ostojić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slaviša Vukašinović

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slaviša Vukašinović

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,