Sredinom godine uređenje spomen kosturnice u Vardištu

07. februara 2015. 058.ba

Časopis SOKO

VIŠEGRAD – I pored umanjenog budžeta sve sekcije Srpskog sokolskog društva „Soko“ Dobrun nastojaće realizovati sve planirane aktivnosti tokom 2015. godine, zaključeno je na sjednici Predsjedništva društva, održanoj u manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci.

Članovi svih sekcija Sokola će sredinom godine realizovati veliku akciju sanacije i uređenja kosturnice i Spomen kapele poginulim srpskim vojnicima iz prvog svjetskog rata, tokom 1915. godine.

U pripremi je novi dvobroj časopisa Soko koji će i ove godine raspisati konkurs za kratku Vaskršnju priču, a do Vaskrsa je planirano i objavljivanje zbirke pjesama višegradske pjesnikinje Danijele Žuže.

Sportsku sekciju „Bambi Soko“ u prvom kvartalu ove godine očekuje takmičenje u tri lige malog fudbala, a uz vaskršnje praznike u goste im dolazi 50 dječaka i djevojčica pravoslavnog udruženja „Sveta Srbija“ iz Beograda, koju predvodi proslavljeni srpski košarkaš Dejan Tomašević.

Dramska i sekcija Kućne radinosti, kao i građevinska i humanitarna sekcija planirale su brojne aktivnosti, a najavljeno je i osnivanje Sokolovog internet portala.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,