Sredinom marta 10 žena dobija plastenike

13. februara 2015. 058.ba

Nove nade predavanje

Završnica projekta „Novih nada“ o ekonomskom osnaživanju žena iz ruralnih sredina

VIŠEGRAD – U okviru projekta „Ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim područjima opštine Višegrad„ koga, uz finasijsku podršku Američke ambasade u BiH, provodi Demokratski centar “Nove nade“ iz Višegrada, juče je održana četvrta radionica kojoj su prisustvovale žene, nosioci poljoprivrednih domaćinstava.

Po riječima glavnog menadžera „Novih nada“, Mile Gračanin, Cilj projekta je ekonomsko osnaživanje žena i povećanje njihovog broja u ruralnim sredina opštine Višegrad, koje su u mogućnosti da kroz poljoprivredu i samozapošljavanje ostvare pristojne prihode za svoja domaćinstvo, prodajom viška proizvoda na tržištu.

-Učesnice projekta su na ovim radionicama dobile i usvojile nova znanja i vještine koje zahtjeva plastenička proizvodnja, kao i nova znanja o poslovnom planiranju i načinima plasmana viškova svojih proizvoda, naglasila je Gračaninova, dodajući da je ovo prilika da se promovišu i dodatne mogućnosti samozapošljavanja žena, koje su nosioci domaćinstava.

U završnom dijelu projekta, sredinom marta, 10 odabranih žena kroz ovaj projekat dobiće plastenike sa pratećom opremom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,