Stolari daruju ikonostas

SRNA - Aleksandra Janković - 06. februara 2015. 058.ba

Crkva Svetog Pantelejmona na Zelengori

FOČA – U novoizgrađenoj crkvi Svetog Pantelejmona u zelengorskom selu Vrbnica u toku je izrada ikonostasa, a radove besplatno izvode radnici stolarske radnje „Petrović“ iz Foče.

Materijal za ikonostas obezbijedio je Odbor za izgradnju crkve, a stolari su odlučili da njihov rad bude poklon ovoj pravoslavnoj svetinji.

U Odboru kažu da će na ikonostasu, između ostalih, biti zastupljene ikone posvećene slavama porodica iz Vrbnice, a posao ikonopisanja povjeren je profesoru likovne umjetnosti Ranku Kovaču.

„Na proljeće je predviđeno uređenje porte, a mašine će, za te poslove, obezbijediti Nacionalni park `Sutjeska`“, kaže predsjednik Odbora za izgradnju Milutin Vujičić.

Gradnja crkve u Vrbnici, sredstvima vjernika, počela je u avgustu prošle godine, a već početkom novembra je pokrivena, pa su na Đurđic, 16. novembra, osveštana i postavljena zvona.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,