Sutra promocija trinaestog broja „Istorijskih svesaka“

SRNA - Tatjana Paradjina - 07. februara 2015. 058.ba

Andrićev institut

ANDRIĆGRAD – U Andrićevom institutu u Andrićgradu sutra će biti promovisan trinaesti broj „Istorijskih svesaka“, koje priređuje Istorijsko odjeljenje ovog instituta.

Glavna teme ovog broja su – Ratni zarobljenici 1914-1915. i Rusko-minsko mornarički torpedni odred u Srbiji 1914-1915. godine.

„Istorijske sveske“ u ovom broju, između ostalog, donose i tekstove pod naslovom Pokušaj stvaranja srpskog četničkog odreda ruske carske armije u Prvom svjetskom ratu i Rađanje ideje slovenske zajednice u Rusiji, kao i tekstove svjetski poznatih reditelja Nikite Mihalkova, Alfonsa Kuarona i Bertrana Tavernijea.

Promocija će biti održana sutra u Andrićevom institutu sa početkom u 13.00 časova.

Prvi broj „Istorijskih svesaka“ – prepis pisma nekadašnjeg guvernera BiH Oskara Poćoreka, napisanog 28. maja 1913. godine, iz koga je vidljivo da su 13 mjeseci prije Sarajevskog atentata i 14 mjeseci prije austrougarske objave rata Srbiji postojali planovi za početak Prvog svjetskog rata – promovisan je 5. januara prošle godine u Andrićevom institutu u Andrićgradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,