U derbiju Radnik BN Basket savladao Rogaticu

01.02.2015.

KK Rogatica

Zadovoljstvo i pored poraza

ROGATICA – U najinteresantnijem susretu poslednjeg kola prvog dijela prvenstva, košakaši Radnika BN Basket su tijumfovali nad direktnim konkurentom u borbi za liderskom pozicijom ekipom Rogatice 79:73 (20:24; 24:23; 13:7; 22:19).

Ovom pobjedom Bijeljnici su nastavili uspješnu seriju od 12 pobjeda dok je Rogatičanima koji su zadržali korak iza trenutnog prvaka ovo bio tek drugi prvenstveni poraz.

– Derbi je u potpunosti opravdao očekivanja. Iako smo doživjeli poraz nemao šta prigovoriti našim košarkašima. Igrali su vrlo dobro, upravo kako smo se dogovorili prije početka utakmice. Na kraju prvog dijela imali smo prednost od tri poena. I u nastavak utakmice smo održavali rezultat sve do finiša sureta kada smo malo pali u igri, stigao nas je i umor a to su na kraju domaći košarkaši iskoristili i nakon rovovske borbe izašli kalo pobjednici iz derbija. Sve kad se sabere i ovaj susret je potvrdio da su naša dva tima trenutno najkvalitetnija u ligi. Pred nama je još cijela polusezona, biće dosta iskušenja, još jednom ističemo nismo opterećeni osvajanjem titule ali ako nam se ukaže prkilika sigurno da ćemo uraditi sve da ostvarimo istorijeki uspjeh – rekao je Mladen Šibalija, trener košarkaša Rogatice.