U hajci odstrijeljena dva vuka kapitalca

SRNA - Aleksandra Janković - 08. februara 2015. 058.ba

Lovci ubila dva vuka u Cajnicu

ČAJNIČE – Članovi Lovačkog društva „Cicelj“ iz Čajniča odstrijelili su dva vuka kapitalca, a jednog su ranili na lokalitetu Carevo guvno u blizini sela Dužice na granici sa Crnom Gorom.

U hajci, koju su juče organizovali Savo Milkanović i Šumsko gazdinstvo „Vučevica“ Čajniče, učestvovalo je 30 lovaca, a mirnu ruku i oštar pogled imali su Miloš Vrećo i Dragan Obradović, koji su odstrijelili vukove, dok je trećeg vuka ranio Siniša Tanović.

Milkanović kaže da je februar određen za odstrel štetočina, te da je hajka organizovana na terenu gdje je od ranije poznato da ima vukova.

„Primijećeni su tragovi na Carevom guvnu, gdje su lovci opkolili vukove, rasporedili se na čeke i sa puno sreće odstrjelili dva vuka i trećeg ranili“, rekao je Milkanović.

Član Lovačkog društva „Cicelj“ Muhamed Erak istakao je da lovci na ovaj način daju doprinos zaštiti ovog kraja od eventualnog napada vukova na stoku i ljude, što se ranijih godina dešavalo.

Lovci napominju da se hajka danas nastavlja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,