Uspješna prva provjera Drine HE

05.02.2015.

FK Drina HE

Remi najrealniji

VIŠEGRAD – U prvoj provjeri pred nastavak drugog dijela prvenstva fudbaleri Drine HE su na Zlatiboru odmjerili snage sa užičkom Slobodom.

Iako su vremenske prilike bile protiv fudbala i teren prekriven snijegom akteri ovog kontrolnog susreta su pokazali zavidnu pripremljenost i solidnu fudbalsku pretstavu.

Početak susreta je pripao Višegrađanima koji su ozbiljno zaprijetili u par navrata preko Šuke i Damjanovića i konačno realizovali nadmoćnost u devetom minutu. Lopta je u kaznenom prostoru pogodila u ruku jednog od odbrambenih igrača Užičana a sudija Šarenac je pokazao na bijelu tacku, siguran sa 11 metara za prednost Visegrađana bio je Neđo Šuka.

Poslije vođstva Drine HE uslijedila je bolja igra Slobode, stvorili su Užičani nekoliko izglednih prilika ali ponajviše zahvaljujući odličnim intervencijama golmana Govedarice mreža Visegrađana je mirovala.

Ponovo je Drina HE bila bolja na početku drugog dijela susreta, u par navrata iz izrazitih situacija nisu uspjeli da uvećaju vođstvo a potom stiže kazna. Iz jedne skoro bezazlene akcije lopta je ubačena u kazneni prostor Drine HE gdje je smušenost odbrane iskoristio Kovačević i poravnao rezultat.

Do kraja utakmice oba tima su imala po par prilika koje su ostale neralizovane i kad se sve sabere neriješen rezultat je i najrealniji ishod ovog meča.

Sloboda (U) – Drina HE 1:1(0:1)

Strijelci: 0:1 Šuka u 9, 1:1 Janković u 72. min.
Stadion sa vještačkom podlogom na Zlatboru.
Gledalaca: 50.
Sudija: Aleksa Šarenac (Užice).

Sloboda (U): Tasić, Miličić, Ristić, Babić, Milekić, Grujčić, Stojanović, Dolmagić, Došljak, Popović, Lekić. Još su igrali: Mišić, Janković, Lazović, Bogdanović, Milanović, Mandžić, Cvijović, Bocman, Vidić, Lazić, Kovačević, Nikolić. Trener: Milanko Kiković .

Drina HE: Govedarica, Jovanović, Damjanović, Ig.Mirković, Marković, Pavlović, Pejović, Sekulić, Pljevaljčić, Šuka, Savić. Još su igrali: Okuka, Soldar, Ajder, Krsmanović, Filipović, Bojanović. Trener: Marko Vidaković.