Uz Međunarodni dan maternjeg jezika – Radionica za osnovce

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 20. februara 2015. 058.ba

Radionica za osnovce u Rogatici 1

ROGATICA – Povodom 21. februara Međunarodnog dana maternjeg jezika Narodna biblioteka u Rogatici je danas pod motom „Ćirilica je sačuvala nas više nego mi nju“ upriličila je radionicu sa učenicima prvog dva razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici.

Radionica za osnovce u Rogatici 2

Cilj radionice, rekla je direktorka Biblioteke Anđelka Đerić, da djece ovog uzrasta, a preko njih i sva druga njihovih godina, na startu obrazovanja i na ovaj način upoznaju kako se zove njihov jezik i njihovo pismo, slova i njihovo značenje. Kroz igru djeca su, svako za sebe, iskazala značenje slova onako kako ga ona vide. Od tih njihovih kreacija napravljena je prigodna izložba. Najbolja ostvarenja nagrađena su knjigom za djecu, a svi učesnici radionice na kraju su počašćeni slatkišima.

Radionica za osnovce u Rogatici 3

U ime svog odjeljenja učenica Mia Cerović radnicima Biblioteke kao poklon predala je dio likovnih i drugih radova koje su oni, crtajući olovkom i bojicama ili radeći od plastelina, uradili za ovu priliku, a učiteljica Gordana Kojić reče da su djeca do sada zvanično „osvojila“ šest slova azbuke i pet brojeva.

Radionica za osnovce u Rogatici 4

Sudeći po onom kako je većina reagovala na radionici, oni znaju i sva ostala slova i sve brojeve.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: