Uz Svjetski dan palačinki i čokolade – Podijeljeno 1100 palačinki

16.02.2015.

Dan palacinki u Rogatici

ROGATICA – Povoodm 16. februara Svjetskog dana palačinki i čokolade, danas je u organizaciji Narodne biblioteke, pod motom „Svi u biblioteku, tamo su knjige i slatkiši“, i Dječijeg vrtića „Bambi“ u Rogatici podijeljeno djeci, ali i odraslim, 1100 palačinki i slatkiša čiju kupovinu i pravljenje je pomogao veći broj privatnih preduzeća i drugih subjekata sa područja opštine. Pravljenje palačinki odradili su radnici Biblioteke uz pomoć Di džej Siketa Siniše Petkovića.

Dan palacinki u Rogatici 2

– Cilj ove manifestacije, rekla je direktorka Narodne biblioteke Anđelka Đerić, je da se okupi što više djece i odraslih i da se još jednom potvrdi uloga biblioteke prema evropskim standardima kao mjesta za čitanje, druženje i zabavu.

Otuda je i podjeli palačinki i ostalih slatkiša predhodio je prigodan program koga su izveli mališani iz Dječijeg vrtića „Bambi“, Kluba za djecu „Milica“ i Dramsko-recitatorske družine pri Narodnoj biblioteci uz pomoć i podršku učenika Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Rogatice koje su doveli učitelji Zorica Samardžija, Milomir Draganić, Tanja Karača i Bojana Mirić.

Dan palacinki u Rogatici 3

– Ovo je druga godina da uz pomoć i podršku donatora na ovakav način obilježavamo Svjetski dan palačinki i čokolade. Mi se nadamo da će ovo prerasti u tradiciju kojoj se najviše raduju mališani, naglasila je direktorka Đerić.