Valentin Incko posjetio Novo Goražde

19. februara 2015. 058.ba

Valentin Incko u Novom Gorazdu

PODRŠKA DOMU ZDRAVLjA

NOVO GORAŽDE – Dom zdravlja u Novo Goraždu juče je posjetio Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Valentin Incko. Rukovodstvo Doma zdravlja je, zajedno sa predstavnicima osnivača ove ustanove – opštine Novo Goražde, Incka upoznalo sa materijalno – finansijskim problemima sa kojima se u posljednje vrijeme suočavaju.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice je obećao da će se založiti kod nadležnog ministarstva, kako bi se pristupilo prevazilaženju problema. Obećao je i pomoć prilikom apliciranja za projekte koje raspisuju brojne međunarodne humanitarne organizacije i inostrane ambasade, u cilju nabavke opreme i sanitetskih vozila. U razgovoru je naglašeno da postojanje Dom zdravlja u Novom Goraždu ni u kom slučaju ne smije biti dovedeno u pitanje, jer bi tim potezom brojno stanovništvo ove razuđene opštine ostalo bez prava na zdravstvenu zaštitu, koje je nizom međunarodno-pravnih akata propisano kao jedno od osnovnih ljudskih prava.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,