Višegradski košarkaši juniori među deset najboljih u BiH

RTRS: Mira Andrić - 23. februara 2015. 058.ba

Juniori Varde na HE VGD

VIŠEGRAD – Direktor preduzeća „HE na Drini“ Mile Lakić, upriličio je prijem za ekipu mladih višegradskih košarkaša koji se takmiče u premijer juniorskoj ligi Bosne i Hercegovine, među deset najboljih ekipa.

„Cijeneći uspjehe sportskih kolektiva koje sponzoriše višegradska hidroelektrana i to ne samo seniore, nego i mlađe kategorije igrača, želimo da ih još više podtsaknemo u njihovim takmičenjima, kako bi bili još uspješniji na sportskim terenima“, kazao je Lakić nakon druženja sa mladim košarkašima koje je organizovano u upravnoj zgradi preduzeća u Andrićgradu.

Osvajanjem prvog mjesta na regionalnom takmičenju u istočnom dijelu RS-e i trećeg mjesta na finalnom republičkom prvenstvu u košarci za juniore, ovi mladi košakraši su pokazali zavidan uspjeh boreći se sa izuzeno jakom konkurencijom.

Samim plasmanom na finalni turnir, izborili su se za učešće u premijer juniorskoj ligi BiH gdje predstavljaju jednu od četiri najbolje ekipe iz RS-e, dok su ostalih šest iz FBiH.

Juniori Varde na HE VGD 2

„Mi smo veoma uigran tim, ali moram priznati da je teško igrati sa fizički dominatnijim ekipama, stoga ćemo se lavovski boriti za svaku loptu i nadamo se pobjedi. Mnogo nam znači podrška jednog jakog preduzeća poput višegradske hidroelektrane. Samim tim imamo i obavezu da opravdamo ukazano povjerenje, jer iza nas bukvalno stoji cijeli naš grad“, kaže mladi košarkaš Branko Fulurija.

Njihov trener Borko Pereula pohvalio je najmlađu ekipu sportsita u Višegradu ističući da je najvažnije to što imaju jaku volju za većim uspjesima, te se zahvalio upravi hidroelektrane na podršci koju im pruža u nabavci sporstke opreme, prevozu i sponzorstvu na trenizima i pozvao navijače da ih bodre na domaćem terenu u nedelju 1. marta protiv „Igokee“ iz Aleksandrovca.

„Višegradska hidrolektrana na razne načine pomaže sportiste. Na primjeru dobrih rezultata pokazaćemo da vodimo računa i o ostalim sportskim klubovima: fudbalu, odbojci i svim organizovanim sportskim klubovima koji funkcionišu u Višegradu ,te pojedinačnim sportovima“, ističe direktor ovog preduzeća Mile Lakić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,