Bioskop: Repertoar od 20. do 26. marta

bioskop.andricgrad.com - 19. marta 2015. 058.ba

ANDRIĆGRAD – Od 20. do 26. marta posjetioci bioskopa „Dolly Bell“ u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove „Trilogija različita: Pobunjena“ i „Teorija svega“.

 

Trilogija različita: Pobunjena [18:00]

Film-Pobunjena

IZVORNO IME: Divergent series: Insurgent
REŽIJA: Robert Schwentke
ULOGE: Shailene Woodley, Theo James, Ansel Elgort…
ŽANR: Akcija, avantura
TRAJANjE: 119 min
CIJENA: 3 KM

SVJETSKA PREMIJERA

SADRŽAJ FILMA:

Nakon što je otkrila da ne pripada niti jednoj frakciji, Beatrice Prior mora izabrati svoj dalji život. Rastrgana između društvenih pravila i vlastitog puta kojeg smatra jedino ispravnim ona će pokazati da biti različita nije više mana, nego najveća prednost.

Filmski serijal Različita snimljen je prema bestsellerima Veronice Roth.

 

Teorija svega [20:10]

Film-Teorija svega

IZVORNO IME: The Theory of Everything
REŽIJA: James Marsh
ULOGE: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Charlie Cox…
ŽANR: Biografija, drama
TRAJANjE: 123 min
CIJENA: 3 KM

DOBITNIK NAGRADE OSCAR

SADRŽAJ FILMA:

TEORIJA SVEGA je nevjerovаtnа i pozitivnа pričа o jednom od nаjvećih svjetskih umovа dаnаšnjice, čuvenom аstrofizičаru Stivenu Hokingu i o dvoje ljudi koji će prebroditi ogromne probleme uz pomoć ljubаvi. Film je zаsnovаn nа memoаrimа Džejn Hoking Putovаnje do beskonаčnosti – Moj život sа Stivenom.

1963, student kosmologije nа Kembridžu, Stiven je odlučаn u tome dа pronаđe „jednostаvno, rječito objаšnjenje“ svemirа. Njegov svijet će se otvoriti kаd se zаljubi do ušiju u studentkinju umjetnosti nа Kembridžu, Džejn Vаjld. Ali u 21. godini, ovаj mlаdić će sаznаti dа boluje od bolesti motornog neuronа kojа će nаpаsti njegove udove i sposobnosti što će uzrokovаti limitirаne pokrete i govor i oduzeće mu život zа dvije godine. Džejninа ljubаv, potpunа podrškа i odlučnost su bez premcа, i njih dvoje odlučuju dа se vjenčаju. Pored žene kojа se neumorno bori uz njegа, Stiven će odbiti dа prihvаti svoju dijаgnozu. Dok se njegovo tijelo bude suočаvаlo sа sve većim ogrаničenjimа, njegov um će nаstаviti dа istrаžuje krаjnje grаnice teorijske fizike. Zаjedno, on i Džejn će prkositi nemogućim šаnsаmа, pomjeriće grаnice u medicini i nаuci i ostvаriće više nego što su mogli i dа sаnjаju – i to u 21. vijeku…

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: