Bioskop: Repertoar od 6. do 12. marta

06.03.2015.

ANDRIĆGRAD – Od 6. do 12. marta posjetioci bioskopa „Dolly Bell“ u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove “Chappie”, “Bijeli Bog” i “Velike oči”.

 

Chappie [18:00]

Film-Chappie

IZVORNO IME: Chappie
REŽIJA: Neill Blomkamp
ULOGE: Sharlto Copley, Hugh Jackman, Sigourney Weaver…
ŽANR: Akcijski triler
TRAJANjE: 120 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Od redatelja hvaljenih filmova „District 9“ i „Elysium“ dolazi hit „Chappie“ u kojem su glavne uloge ostvarili Sharlto Copley, Dev Patel, Sigourney Weaver i Hugh Jackman!
Svako rođeno dijete dolazi na svijet prepuno obećanja, a takva je situacija i s Chappiejem: on je nadaren, poseban, pravo čudo. Poput svakog djeteta, Chappie će ubrzo doći pod uticaj okoline koja ga okružuje – dobre i loše – te će se morati osloniti na svoje srce i dušu kako bi pronašao svoje mjesto u svijetu i postao samostalan. Ali zbog jedne stvari Chappie se razlikuje od svih ostalih: on je robot. Prvi robot s mogućnošću samostalnog razmišljanja i vlastitih osjećaja. To je opasna ideja, ali i izazov koji će Chappieja dovesti u sukob s moćnim, razarajućim silama kojima je jedini cilj pobrinuti se da Chappie ostane jedini primjerak svoje vrste…

 

Bijeli Bog [19:00]

Film-Bijeli Bog

IZVORNO IME: White God
REŽIJA: Kornél Mundruczó
ULOGE: Zsófia Psotta, Sándor Zsótér, Lili Horváth
ŽANR: Drama
Jezik: mađarski, engleski
TRAJANjE: 119 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Hagen se pridružuje uličnom čoporu, prolazi kroz surov dril kada ga uhvati i trenira organizator krvave borbe pasa, uspeva da pobegne i zajedno sa drugim psima krede u napad na ljudsku rasu. Na kraju se suočava sa Lili, koja ga sve vreme traži, a autori ostavljaju izvesnu nadu u mogude pomirenje dve vrste. Bijeli bog je u maju ove godine osvojio Gran pri u programu ,,Izvestan pogled“ u Kanu. Izuzetan producentski poduhvat je to što u filmu učestvuje oko 250 pasa mešanaca.

 

Velike oči [20:10]

Film-Velike Oci

IZVORNO IME: Big Eyes
REŽIJA: Tim Burton
ULOGE: Amy Adams, Christoph Waltz, Jason Schwartzman…
ŽANR: Biografski, drama
TRAJANjE: 106 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Walter Keane tokom 50- tih i početkom 60-tih godina prošlog vijeka bio je jedan od najpopularnijih slikara na svijetu, poznat po platnima s kojih su tužno gledale djevojčice velikih očiju. Da on nije autor svojih djela vjerojatno se nikada ne bi ni saznalo da njegova supruga Margaret nije odlučila progovoriti u javnosti. Bitka za vrijedna djela i planetarnu slavu otkrila je i mnogo prljavih detalja koje je skrivao njihov naoko savršen brak…