Fudbaleri Drine HE u završnici priprema

02.03.2015.

FK Drina HE

Višegrađane brinu povrede

VIŠEGRAD – Preko četrdeset dana rada je u pripremnom procesu iza fudbalera Drine HE. Višegrađani su dobro napunili baterije i spremni dočekuju start prvenstva u prvoligaškom karavanu RS.

Ipak, nije sve po planu treneru Marku Vidakoviću jer je nekoliko ključnih fubalera van pogona radi povreda.

– Počeli smo pripreme na vreme i odradili sve što smo planirali. Odigrali smo i sedam kontrolnih susreta, pobjedili smo dva puta rogatičku Mladost 4:3 i 2:0 a potom pribojski FAP 3:2 i Goražde 1:0. Protiv užičke Slobode smo u prvom susretu igrali nerešeno 1:1 a u drugom poraženi 1:3 i u poslednjoj provjeri smo izgubili od Glasinca 0:1. Iako su rezultati bili u drugom planu imamo razloga za zabrinutost posebno nakon „generalke“ protiv Glasinca. Istina nastupili smo protiv Sokočana u kombinovanom sastavu jer radi povreda nismo mogli računati na Igora Mirkovića, Damjanovića, Pljevaljčića i Jovanovića, veliko je pitanje da li će oni biti spremni za susret prvog kola nastavka prvenstva kad na našem terenu dočekujemo Leotar – ističe Vidaković.

Pred Drinom HE je grčevita borba za opstanak. U proljećnoj polusezoni u ekipu je stiglo nekoliko pojačana ali je i otišlo pet igrača.

– Klub su napustili Nešković, Obradović, Živković i Rosić koji su se vratili u rogatičku Mladost, dok je Tasić pristupio pribojskom Fapu. Angažovali smo napadača Neđa Šuku koji je stigao iz Kozare, mladi veznjak Đorđe Okuka nam je pristupio iz užičke Slobode, u klub su se vratili nakon pauze Aleksandar Milović i Aleksandar Soldar, sa ekipom trenira i Tadžikistanac Habibžon Atokhtonov koji je nastupao za ruski SKA Rostov međutim njegovi papiri još nisu završeni pa je i Atokhtonov nastup u početku nove sezone neizvjestan, za dan-dva je moguć dolazak još jednog iskusnog fudbalera – referisao je Marko Vidaković trener Drine HE.