Humanost na djelu davaoca krvi ZP „Hidroelektrane na Drini“

10. marta 2015. 058.ba

Davaoci krvi HE na Drini

DARIVALI 64 LITRA KRVI U 2014. GODINI

VIŠEGRAD – Članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Zavisnog preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ iz Višegrada za potrebe Univerzitetske bolnice u Foči tokom 2014. godine darivali su 144 doze dragocjene tečnosti koja je od životne važnosti za brojne pacijente koji se liječe u ovoj medicinskoj ustanovi, ističe predsjednik ovog aktiva, Goran Božić.

-Tako je naših 56 višestrukih davalaca protekle godine darivalo 64 litra krvi, pojašnjava Božić, dodajući da su u 2014. godini darivali krv i na brojnim susretima sa davaocima dragocjene tečnosti širom Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Davaoci krvi HE na Drini 2

Božić dodaje da su zahvaljujući toj saradnji obezbjedili krv za devet bolesnika iz Višegrada koji se liječe u drugim bolnicama.

– Potrebe za dozama krvi su sve veće, zbog čega apelujemo na sve zdrave ljude od 18 do 65 godina života da se priključe humanom pokretu davalaca krvi, jer će to sigurno nekome spasiti život, poručio je Božić.

On posebno ističe veliku saradnju Zavodom za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, odjeljenje u Foči.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,