Ispitivanje sastava tla na putu prema Jošanici

SRNA - Aleksandra Janković - 19. marta 2015. 058.ba

Klizište iznad stadiona u Foči

FOČA – Na lokalnom putu Foča – Jošanica, na mjestu gdje je klizište prije dva mjeseca odnijelo dio kolovoza, danas počinju radovi na ispitivanju sastava tla, koji će trajati do 26. marta, potvrđeno je u opštini Foča.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Branka Salamadija objasnila je da će mašine sarajevskog preduzeća „Viner projekt“ raditi bušotine, da bi se utvrdilo da li postoji čvrsto tlo na postojećoj dionici puta, ili će morati da se radi izmještanje trase.

„Ovo je ozbiljno klizište, i sve radimo u skladu sa propisima i vrlo ozbiljno. Paralelno sa istražnim radovima, u toku je postupak javne nabavke za izradu projekta, a odmah nakon istražnih radova pristupa se izradi geološkog elaborata. Da bi projektanti mogli bilo šta da urade moraju da znaju gdje je stabilno i čvrsto tlo“, rekla je Salamadija.

Klizište u mjestu Jamakovina odnijelo je krajem januara dio kolovoza na lokalnom putu za Jošanicu, a saobraćaj je tada zvanično obustavljen. Uprkos zabrani, mještani i dalje koriste ovu saobraćajnicu, jer je alternativni put preko Cvilina i Ustikoline, koji je dosta duži, u lošem stanju.

Iz opštine je najavljeno da će alternativni pravac danas biti nasut, a mještane su upozorili da se, zbog prisustva velikih mašina, od danas neće moći prolaziti preko klizišta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,