Još jedna pomoć Japanaca poljoprivrednicima u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 09. marta 2015. 058.ba

JICA mehanizacija

ROGATICA – Donaciju vrijednu 50.000 maraka koja se sastoji iz jednog novog traktora marke IMT 539, silažnog kombajna, prikolice za prevoz, utovarivača i rasturača stajnjaka i jednog pluga, predstavnik Japanske razvojne agencije „Džajka“ (JICA) Mijošija Hirokija iz kancelarije u Skelanima predao je danas predstavnicima opštine i Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Agro-partner“ u Rogatici.

Ovo je još jedna od više donacija kojim Japanci kroz projekat „Izgradnja povjerenja kroz ruralni razvoj“ pomažu unapređenje poljoprivredne proizvodnje u opštini Rogatica, Srebrenica i Bratunac.

JICA mehanizacija 2

– Doniranu mehanizaciju sadašnji članovi našeg Udruženja, kojih trenutno ima 66, koristiće prema posebnom pravilniku koga smo ovih dana donijeli. U svakom slučaju usluga će biti dobro jeftinija nego od trećih lica, ali će se strogo voditi računa o njenom čuvanju i eventualnoj zloupotrebi, rekao je predsjednik „Agro-partnera“ Nenad Planinčić.

Primopredaji donacije prisustvovao je i načelnik opštine Tomislav Puhalac koji je rekao da je ovo jedna u nizu donacija sa kojim „Džajka“ utiče na razvoj poljoprivrede u ovoj opštini i najavio nove među kojima će uskoro doći još poljoprtivredne mehanizacije i sadnice malina.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,