Konkurs za pjesmu posvećenu Andrićgradu

31. marta 2015. 058.ba

Knjige

ANDRIĆGRAD – Književni Fond „Sveti Sava“ Istočno Sarajevo i Sekcija Višegrad objavljuju konkurs za Pjesničku nagradu koja će biti uručene na Prvoj Književnoj manifestaciji uz godišnjica Andrićgrada u Višegradu, a koja će se održati u okviru šire manifestacije obilježavanja Vidovdana u Andrićgradu 27/28.06.2015.godine.

Andrićgradu – uz 40 godina od smrti Ive Andrića.

Nagrade su predviđene za tri najbolje pjesme na zadatu temu po ocjeni Žirija kojeg imenuju Organizatori i Pokrovitelj ove manifestacije.

Pored novčanog dijela nagrađeni dobijaju Pohvalu i Spomen Grafiku Andrićgrada.

Žiri će dodatno odabrati još pet pjesama, kojima će dodijeliti pohvale.

Nagrađene i pohvaljene pjesme biće objavljene u časopisu „ISTOK“ i u Publikaciji manifestacije „Književnici zajedno“ – koja je u pripremi.

Pjesme se mogu slati u periodu od 01. do 30. 04. 2015. godine, na e-mail adresu: drinskikonkurs@gmail.com sa Šifrom umjesto imena autora a na e-mail adresu: igorbitnik@gmail.com – razrešenje Šifre sa Adresom i kratkom biografijom autora (ne više od 10 kucanih redova, fonta Times new roman 12), brojem telefona i e-mail adresom.

Kod elektronskog slanja, pjesme, adresa i biografija moraju biti u prilogu kao posebni fajlovi.

Istim fontom potrebno je kucati i sve dostavljene radove. Pismo može biti ćirilica ili latinica, ali će u publikacijama radovi biti objavljeni na ćiriličnom pismu.

Na Konkurs svoje nenagrađivane pjesme mogu slati svi koji pišu na srpskom, hrvatskom ili bošnjačkom jeziku i oni koji pošalju prevod pjesme na srpski sa svog maternjeg jezika!

Pjesma ne smije imati više od 32 stiha, a svaki autor može poslati najviše dvije pjesme.

Rezultati Konkursa će biti objavljeni na isti način kao i sam Konkurs do 10.06.2015. godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: