Košarkaši Rogatice nadvisili i Kozaru

14.03.2015.

KK Rogatica

Kozara niska za Rogatičane

ROGATICA – Ponovo su rogatički košarkaši blistali, u odličnoj igri izabranici Mladena Šibalije su deklasirali ekipu Kozare sa ubjedljivih 28 poena razlike, na kraju je bilo 82:54.

Početak susreta nije baš obećavao da će domaći sastav olako doći do novog trijumfa, gosti iz Gradiške su bolje otvorili utakmicu i nakon prvog perioda su imali prednost od četiri poena, na semaforu je stajalo 16:20.

Međutim, u drugoj četvrtini situacija na terenu se u potpunosti mijenja, Rogatičani su se uozbiljili i zaigrali odlično u odbrani i preuzeli vođstvo pa je na poluvremenu rezultat glasio 33:28 u korist domaćeg tima.

U istom tempu se nastavilo i u drugom dijelu, košarkaši Rogatice su u potpunosti nametnuli svoj stil i pojačali ritam pa se prednost iz minuta u minut povećavala pa je semafor prije poslednje dionice pokazivao rezultat 57:42.

Ništa posebno se nije mjenjalo i u završnici, domaći igrači su rešetali protivnički koš sa svih pozicija i zabilježili trinaestu prvoligašku pobjedu koja ih je učvrstila na drugoj poziciji i sad već sasvim je izvjesno obezbjedila mjesto u doigravanju za prvaka RS i plasman u BiH elitu.

Svi igrači na koje je računao u ovom meču strateg domaćeg sastava Mladen Šibalija dobili su svoju šansu i zslužuju sve pohvale, ipak nešto bolji od ostalih su bili Kovač sa 18 postignutih poena i Okiljević koji je postigao koš manje.

U gostujućem sastavu nešto bolji od prosjeka bio je Damjanović sa 21 postignutim poenom.

KK Rogatica – KK Kozara 82:54
(16:20; 17:8; 24:14; 25:12)

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 200.
Sudije: Mićunović (Trebinje), Ćosović (Foča), Knežević (I.Sarajevo).
Delegat: Negovanović (Višegrad).

Rogatica: Okiljević 17, Mrkajić 10, Radović, Rističević 13, Tešević 2, Kosorić 5, Pečenica 9, Blčaković 2, Milidrag 6, Kovač 18.

Kozara: Dumalo, Radić 9, Mićić 6, Damjanović 21, Sakić 13, Banić 1, Vekić 4, Vranješ, Sarajkić.