Košarkaši Varde HE obezbjedili opstanak

21.03.2015.

KK Varda HE

Konac djelo krasi

VIŠEGRAD – Trijumfom na gostovanju nad ekipom Kaknja 64:65 (11:13; 20:15, 8:16; 25:21) košarkaši Varde HE su i definitivno obezbjedili opstanak u BH eliti.

Višegrađani su napravili pravi podvig jer su prije mjesec dana praktično bili otpisani i mnogi su ih vidjeli u nižem rangu. Međutim tako nije mislio mladi trener Ilija Vidaković i njegovi izabranici napravili su uspješnu seriju od četiri vezane pobjede i stigli do cilja.

Kad je bilo najteže bili su najbolji naročito u poslednjem susretu sezone i gostovanju u Kaknju.

– Bio je ovo meč za infarkt, naročito njegova završnica. Tokom cijelog susreta vodili smo rovovsku borbu, smjenjivali se u vođstvu. A onda je uslijedila završnica utakmice kada su košarkaši Kaknja devedeset sekundi prije kraja imali prednost od šest poena. Nismo se predavali odigrali smo odlično odbranu, pogodili trojku a u poslednjim trenutcima postigli dva poena uz dodatno slobodno bacanje koje je realizovano domaći tim u prostalom vremenu od par sekundi nije uspio da pogodi i moglo je početi slavlje – ističe Vidaković.

Varda HE je tokom prvenstva igrala sa dosta oscilacija iako ste imali sastav za veće domete?

– Sada kada sve sagledamo moramo biti prezadovoljni opstankom, istina ostvarili smo ga u poslednjem kolu ali treba imati na umu da smo mi od četiri poslednja susreta u dva pobijedili direktne konkurente u borbi za opstanak, prvo Bosnu Rojal u Sarajevu i HEA na našem terenu i to je presudilo. Često sam isticao da imamo tim koji zaslužuje više nego što smo ostvarili ali sad je najvažnije da će Varda HE i naredne sezone biti premijerligaš – zaključio je lija Vidaković strateg Višegrađana.