Kraj takmičenja u Zimskoj ligi za najmlađe fudbalere

Tekst: Sreten Mitrović - 18. marta 2015. 058.ba

Mladost 2002

ZLATO I ZA JEDNU SELEKCIJU ROGATIČANA

ROGATICA – Zimska, ili Mini-maksi, liga fudbalera škola fudbala klubova Sarajevsko-romanijske i dijela Gornjedrinske regije iz Republike Srpske („Glasinac“ i „Sokolac“, „Olimp“ i „Piksi“ Pale, Mladost Rogatica, „Bambi“ Višegrad, „Stakorina“ Čajniče, „Famos“ „Slavija“, „Tango“ i „Tempo“ Istočno Sarajevo) i federalnog Sarajeva („Olimpik“, „Ilijaš“, „Bosna“ Visoko“, DAR, „Top gol“ i druge) u kojoj je učestvovalo 56 selekcija dječaka rođenih od 2000 do zaključno sa 2006. godinom okončana je prošlog vikenda, 14. i 15. marta nakon igranja na Palama svakog vikenda, ne računajući novogodišnje praznike, počev od 22. novembra prošle godine.

Polaznici Škole fudbala rogatičkog drugoligaša Mladost svoje predstavnike nisu imali samo u konkurenciji 2005-tog godišta i postigli su dosta dobre rezultate. Poletarci godišta 2000. osvojili su 6, 2001 – 4, 2002 – 1, 2003 – 3, 2004 – 7 i 2006 – 3 mjesto, priča jedan od „učitelja“ u Školi fudbala Mladosti Mladen Simsija.

Mladost 2003

– Na naše zadovoljstvo, dodaje on, zablistali su poletarci rođeni 2002. godine. Iako su imali za protivnike dosta favorizovanih ekipa, oni su se popeli na pobjedničko postolje, nakon što su u polufinalu sa 1:0 golom Bojana Marijanovića pobijedili vršnjake iz ekipe „Top gol“ iz federalnog Sarajeva i u finalu sa 2:0, golovima Marijanovića i Pavlovića vršnjake „Slavije“ iz Istočnog Sarajeva. Odigrali su ukupno 15 utakmica. U 14 su izašli kao pobjednici i samo jednu odigrali neriješeno uz impozantnu gol razliku 39:5. Iz ekipe Rogatičana je i najbolji igrač ovog godišta Andrija Janjić, a dobre partije pružili su i Luka Janković, te golmani Aleksa Krsmanović i Danilo Kojić, koji su primili samo 5 golova.

Simsija reče da su dobro igrali i mališani rođeni 2003. godine. Izgubili su u polufinalu od ekipe Tempa iz Istočnog Sarajeva sa 0:2.

– Ne mogu, kazuje dalje Simsija, da ne spomenem ime i Bojana Marijanovića. U ovom dječaku vidim buduću fudbalsku zvijezdu. Za svoju ekipu, 2002.godište, postigao je dosta golova, među kojima su i oni u polufinalnoj i finalnoj utakmici. Ovo ističem i radi toga što on i njegov brat Vito iz godišta 2006. dolazi na treninge i kilometara.

Nikolu, i Stefana Penića iz godišta 2006.

– Inače, zaključuje Simsija, sve pohvale treba uputiti organizatorima Zimske lige. To je jedino takmičenje za najmlađe fudbalere koji se na ovaj način bruse i pripremaju za omladinske selekcije kao izvor kandidata za seniorse ekipe.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,