KUD „Izvor“ održao godišnji koncert

09. marta 2015. 058.ba

KUD Izvor (1)

ČAJNIČE – Kulturno umjetničko društvo „Izvor“ Čajniče, 6 marta ove godine održalo je godišnji koncert, u sali Doma kulture „Filip Višnjić“, koja je bila prepuna ljubitelja narodnih igara i pjesama.

KUD Izvor (2)

Društvo „Izvor“, predstavilo se najprije sa folklornom sekcijom unutar koje je odigrano osam različitih koreografija, zatim članovi muzičke sekcije sa svojim solistima i sekcija izvornih narodnih pjesama, sa svojom muškom i ženskom grupom koja je prenjela publici naše starine. Puna sala nije predstavljala tremu ni za najmlađe koji su se predstavili u najboljem svijetlu.

KUD Izvor (3)

Društvo od svog nastanka pa do danas imalo je mnoge zapažene nastupe.

„Sve grupe ovog društva koje vodim su veoma vrijedne, i na koncertu su se pokazali onako kako najbolje znaju. Ovo društvo postoji oko sedamdeset godina i do sada broji oko 200 aktivnih članova.

KUD Izvor (4)

U okviru programa rada za 2015. godnu, planirano je da se uradi za prvi ansmbl dvije nove koreografije, da se obnovi dosta dostrajala nošnja, i za mlađi ansambl da se sašije kompletna nova nošnja. Društvo će podržati sve kulturne manifestacije na nivou opštine. Planirali su tri gostovanja van Republike Srpske. Kao i da mi ugostimo druga Kulturno-umjetnička društva iz inostranstva. Uspjeh koji smo do sada postigli je veoma dobar i zadovoljavajući – rekao je Veselin Dačević.

KUD Izvor (5)

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,