Nakon hapšenja bivših boraca u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 04. marta 2015. 058.ba

Protest u Rogatici

UMJESTO PROTESTA – MIRNO OKUPLjANjE

ROGATICA – Danas se od ranih jutarnjih časova na mnogim mjestima u Rogatici pojavio plakat kojim su se pozivali građani Rogatice na mirni protest protiv „divljačkog hapšenja građana rogatičke opštine sa napomenom hapse nas i odvode, upadaju u kuće maskirana lica sa fantomkama i dugim cijevima pred očima naše djece i starih roditelja koji doživljavaju traume sa upozorenjem DOSTA JE!!!“.

Ispostavilo se da je protest organizovala grupa građana preko društvenih mreža, jer se od njega posebnim saopštenjem ogradila Boračka organizacije opštine uz napomenu da on može samo nanijeti negativne posljedice prošlog utorka uhapšenim bivšim borcima VRS iz sastava Rogatičke brigade. Boračka organizacija, rečeno je u novom saopštenju će pratiti stanje i kad se procijeni da bi ovakvim vidom, ili bilo kojim drugim, mogli pomoći saborcima sada i ranije uhapšenim, oni će stati na čelo tih i takvih protesta, a ovih dana obići će porodice prošlog utorka uhapšenih i učiniti sve da olakšaju njihov položaj i položaj njihovih porodica.

I pored ovakvog saopštenja, na platou pred salom gradskog bioskopa u popodnevnim časovima okupilo se više desetina demobilisanih boraca, omladine i ostalih građana. Skupu se niko nije obratio, ali su prisutni zamjerili Boračkoj organizaciji i ostalom opštinskom rukovodstvu što su se ogradili od ovog skupa, jer su po njihovim mišljenju Tužilaštvo i Sud BiH prevršili svaku mjeru hapseći samo Srbe širom Republike Srpske, dok se zanemariuju zločini nad njima. Za to je najbolji dokaz, reče predsjednik Opštinske organizacije demobilisanih boraca – Veterana opštine Risto Jevtić, broj uhapšenih i osuđenih Srba naspram Bošnjaka i Hrvata.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: