Novi uspjeh rogatičkih atletičara

21.03.2015.

Tanja Markovic

Žetva medalja u Sarajevu

ROGATICA – Na ovogodišnjem Zimskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u skakačkim i bacačkim disciplinama, koje je proteklog vikenda održano na atletskim poligonima stadiona “Koševo” u Sarajevu atletičari SAK Rogatica su osvojili 5 medalja, 1 zlatnu, 1 srebrenu i 3 bronzana odličja.

Zlatom se okitila BiH rekorderka Tanja Marković u skoku u dalj, srebrom Bojan Ašonja u bacanju diska za seniore, a brozane medalje su osvojili Bojan Ašonja u bacanju koplja takođe u seniorskoj konkurenciji, mlađi junior Kristijan Marijanović u skoku u vis i stariji pionir Ivan Ćebić u bacanju kugle.

Trener rogatičkih atletičara Dejan Mićević je prezadovočjan uspjehom svojih pulena i sa ponosom ističe:
– I prije odlaska na ovo prvenstvo, ubijeđen sam bio da ćemo se vratiti sa osvojenim medaljama jer sam znao da su iza naših atletičara uspješne pripreme i da su potpuno spremni da ostvare dobre rezultate što su potvdili i na ovom takmičenju koje je uvod u nastupajuću sezonu. Ako se po jutru dan poznaje biće još dosta uspjeha u narednom periodu. Čestitam svojim atletičarima na osvojenim odličjima, a posebna čestitka ide na adresu talentovane skakačice Snežane Ćaćić (2004), koja se sa novim ličnim rekordom u skoku u dalj 4,01m učvrstila na vodećoj poziciji u BiH u svojoj kategoriji. Zapažen nastup, na nivou svojih trenutnih rezultata na ovom takmičenju imali su i skakači Marijo Marijanović (vis), Slađana Andrić (dalj) i najmlađa učesnica sedmogodišnja Marija Gračanin (dalj) – zaključio je Mićević.