Obilježen Svjetski dan lastavica u Rogatici [FOTO]

19.03.2015.

Obdaniste u Rogatici

ROGATICA – Pošto u Rogaticu još nisu stigle laste sa dalekog juga, poziv da što prije dođu uputila su im danas, 19. marta, na Svjetski dan lastavica, djeca iz Dječijeg vrtića „Bambi“.

U organizacije Narodne biblioteke i Javne ustanove predškolskog vaspitanja odrađene su dvije kreativne radionice u vremenu od po dva sata kojim su u centru pažnje bile lastavice, vjesnici proljeća kao najljepšeg godišnjeg doba u kome se sve budi i oživljava.

Pedeset osam mališana starijeg uzrasta iz cjelodnevnog boravka i pripremnih grupa pred polazak u osnovnu školu uz pomoć vaspitačica i bibliotekarki pokazalo je svoju kreativnost u crtanju i izradi lasta i drugog što nagovještava proljeće kojim su na kraju ukrašeni zidovi Dječijeg odjenjenj Biblioteke. Ova svojevrsna izložba, koju bi trebalo da posjete roditelji, bake i deke, tetke i teče svih učesnika radionica, trajaće narednih 10 dana.

Sav didaktički i ostali materijal za radionice obezbjedili su radnici Dječijeg vrtića na čelu sa direktorkom Natašom Duvnjak, a svu djecu koja su učestvovala menandžment Biblioteke ispratilio je sa bombonama.

[royalslider id=”142”]