Obilježen svjetski dan poezije u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 21. marta 2015. 058.ba

svjetski dan poezije u Rogatici

ROGATICA – Pod sloganom „Stih – radost, mladost, nježnost i ljepota“ u Rogatici je, druge godine zaredom, obilježen 21. mart kao Svjetski dan poezije koji je utemeljen 21. marta 1999. godine.

Tim povodom u organizaciji Narodne biblioteke juče, 20. marta, upriličena je prigodna manifestacija na kojoj su čitanjem i recitacijama dječije i ostale poezije svoj prilog dali najmlađi iz Dječijeg vrtića „Bambi“, Kluba za djecu „Milica“ i članovi Dramsko-recitatorske sekcije koja radi pri Narodnoj biblioteci.

svjetski dan poezije u Rogatici 2

Poeziju je, rečeno je ovim povodom, teško definisati. Ona je izvor ljudskog duha, ona djeluje na čovjekovu svijest i osjećanje, ona u sebi odražava trenutke estetskog doživljavanja i spoznaje.

Ovoj maloj ali simpatičnoj kulturnoj manifestaciji kojoj je, iako je održana u radno vrijeme, prisustvovao veći broj građana Rogatice. Došle su majke i tate, bake i deke da čuju i vide kako će se na otvorenoj sceni snaći njihovi ljubinci koji se navikavaju na zajednički život sa svojim vršnjacima u ustanovama predškolskog obrazovanja i vaspitanja „Bambi“ i Klubu „Milica.

svjetski dan poezije u Rogatici 3

Sudeći prema onom što se čulo i vidjelo, imalo se rašta dolaziti. Dječica su svoj dio posla uspješno obavila, a poezija dobila nove pristalice među najmlađim a uz njih i iz reda odraslih.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,