Obilježen Svjetski dan zaštite šuma

SRNA - Jovana Borovčanin - 23. marta 2015. 058.ba

Foto ilustracija

Foto ilustracija

VIŠEGRAD – Povodom Svjetskog dana zaštite šuma, radnici Šumskog gazdinstva „Panos“ iz Višegrada zasadili su sadnice u dvorištu dječijeg vrtića „Neven“ u Višegradu.

Inženjer šumarstva Marija Miličević kaže da Šumsko gazdinstvo „Panos“ koristi priliku da podsjeti javnost na važnost šuma i njihove zaštite.

„Danas smo zasadili sadnice, te edukativno i kroz igru obilježili Dan šuma sa mališanima dječijeg obdaništa `Neven` u Višegradu“, rekla je Miličevićeva Srni.

Ona ističe da društvo u cjelini, zaokupljeno svakodnevnim problemima, posvećuje malo pažnje zaštiti šuma u funkciji održivog razvoja.

„Koristimo priliku da još jednom sve građane naše opštine upozorimo da u ovom proljetnom periodu prilikom izvođenja poljskih radova, naročito blizu šuma, vode računa o spaljivanju otpada i kontroli vatre“, rekla je Miličevićeva.

Ona je dodala da se pravilnim djelovanjem, s ciljem izbjegavanja i sprečavanja opasnosti od šumskih požara, daje najveći doprinos zaštiti šuma i životne sredine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,