Petrović: Poništeno rješenje o mojoj smjeni

18.03.2015.

Pero Petrovic

VIŠEGRAD – Okružni sud u Istočnom Sarajevu donio je presudu kojom se poništava odluka Skupštine opštine Višegrad od 31. jula 2014. godine na osnovu koje je Pero Petrović razriješen dužnosti direktora Javne ustanove Rehabilitacioni centar “Vilina Vlas”.

Petrović je rekao Srni da je ovom presudom doživio veliku satisfakciju, jer sve što se odnosilo na njegovu smjenu bilo je, kako ističe, neregularno.

“Opštinska vlast u Višegradu, sa postojećom skupštinskom većinom, samo tako je i navikla da radi. Optužili su me da sam prekršio Zakon o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima i Zakon o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, a ustvari nisu mogli da podnesu činjenicu da sam postavljen za predsjednika Opštinskog odbora SNSD Višegrad”, ističe Petrović.

Petrović je rekao da je Okružni sud u Istočnom Sarajevu samo potvrdio ono što on i većina građana Višegrada odavno zna, a to je da “Pero Petrović nije taj koji krši Zakone nego upravo Skupština opštine”.

“Najveći paradoks je što su cijelom pričom u vezi sa mojom smjenom rukovodila dva odbornika lokalnog parlamenta, koji dok su obavljali direktorske funkcije u lokalnim javnim ustanovama nisu plaćali doprinose po tri godine i kasnili su sa isplatama sedam plata svojim radnicima”, rekao je Petrović.

Dok je vršio funkciju direktora Višegradske banje u proteklih devet godina, Petrović kaže da je ta ustanova pozitivno poslovala i sve obaveze su redovno izmirivane.

“Ništa negativno nisu mogli da mi pripišu, pa su počeli da izmišljaju povrede pojedinih zakona koje su samo oni vidjeli. Na osnovu svega što rade i niza afera u koje je umiješana lokalna vlast, SNSD je na prethodnim izborima ostvario i jednu od najubjedljivijih pobjeda u Srpskoj”, istakao je Petrović.

On je rekao da sada očekuje da Skupština opštine Višegrad provede presudu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu i da ga vrati na njegovo radno mjesto do isteka mandata.

“U protivnom biću primoran da podnosim odgovarajuće krivične prijave”, poručio je Petrović.