Pionirke Maglića u nedjelju igraju za plasman među četiri najbolje ekipe u RS

20.03.2015.

OK Slavija - OK Maglic

FOČA – Seniorske ekipe Odbojkaškog kluba Maglić završile su ligaško takmičenje za ovu sezonu, a mlađe selekcije očekuju borbe za plasman na finalne turnire.

Pionirke Maglića u nedjelju gostuju u Bileći, sa nadom da će pobjedom protiv vršnjakinja Hercegovca osvojiti prvo mjesto u regiji.

Pionirska liga za djevojčice, ove godine je najbrojnije takmičenje u Republici Srpskoj, ističe trener pionirske selekcije Vlado Vuković: „Prijavljeno je 39 ekipa a mi smo već ušli među osam najboljih. Ostalo nam je zadnje kolo koje igramo u Bileći, kako bi zauzeli prvo mjesto na regiji od Višegrada do Trebinja, i plasirali si na završni turnir gdje igraju četiri najbolje ekipe u Republici Srpskoj“, kaže Vuković.

Ženska kadetska ekipa Maglića narednog vikenda igra turnir sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva i ekipom Gacka, i u slučaju pobjede na turniru kadetkinje će se plasirati među četiri najbolje ekipe u Republici Srpskoj.

U odbojkaškom klubu Maglić, od najmlađih grupa pa do seniorki trenira više od 150 odbojkašica.

Podsjećamo, seniori Maglića su drugu godinu zaredom vicešampioni Srpske, dok su se seniorke popravile plasman i u odnosu na prošlu sezonu, koju su završile na šestom mjestu, ove godine su treća ekipa u Republici Srpskoj.