Počela studentska konferencija „Prvi svjetski rat i književnost“

SRNA - Jovana Borovčanin - 21. marta 2015. 058.ba

Studentska konferencija u Institutu

ANDRIĆGRAD – U Andrićevom institutu u Andrićgradu danas je počela studentska konferencija posvećena Prvom svjetskom ratu i književnosti, na kojoj učestvuje oko 65 studenata iz Banjaluke, Beograda, Niša, Kragujevca, sa Pala, iz Kosovske Mitrovice i Novog Sada.

Dvodnevni skup otvorila je profesor Univerziteta u Beogradu Ljiljana Marković koja je, obraćajući se u ime rukovodioca Odjeljenja za književnost Andrićevog instituta Aleksandre Vraneš, istakla da je ponosna na rad mladih kolega.

„Danas nastavljamo kontinuirani napor, počet prošle godine za vrijeme LJetne škole Akademije `Ivo Andrić`, kada se rodila ideja studenata da nastavimo stvarati, ali i da pomognemo kolegama koji rade naučne radove, da se razvijaju u prave mlade naučnike, na koje bi i Andrić bio izuzetno ponosan“, rekla je Markovićeva.

Ona je naglasila da je Andrićev institut prepoznao važnost ovog projekta, te da ova konferencija predstavlja rezultate rada studenata.

Studentska konferencija u Institutu 2

„Danas imamo 65 studenata iz svih srpskih univerziteta na kojima se proučavaju filozofske i filološke nauke i to je samo po sebi praznik srpske nauke“, rekla je Markovićeva.

Ona je dodala da je ponosna na rad mladih kolega, koji su uz sve opterećenje koji nose bolonjske studije, našli u sebi snage i nadahnuća da naučno rade, da pišu i predstave rezultate svog rada.

„Sigurna sam da ćemo zajedno unaprijediti metode naših naučnih istraživanja i poboljšati sjajne rezultate naučno – istraživačkog rada“, zaključila je Markovićeva.

U okviru studentske konferencije, danas će biti promovisana knjiga „Serbia“, koji su priredili autori Sanja Ćosić, Novo Tomić i Ratomir Damjanović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,