Prekinut štrajk u Sutjesci

03.03.2015.

Pripreme FK Sutjeska

Ispunjeni zahtjevi fočanskih fudbalera

FOČA – Nakon petnaest dana štrajka ispunjeni su zahtjevi fočanskih fudbalera i ekipa je počela sa radom. Jedan od glavnih uslova, osim onih finansijske prirode je bila ostavka predsjednika kluba Miroslava Dunjića. Na sjednici Upravnog odbora Dunjić je odlučio da podnese ostavku a uz njega ostavke su podnijeli i ostali članovi Uprave. Do vanredne Skupštine kluba koja bi trebala da se održi narednih dana ulogu VD predsjednika obavljaće Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Igor Ćurčić.

Sad već bivši Predsjednik Sutjeske Miroslav Dunjić poručio je da niko ne može biti iznad interesa kolektiva i da ostavku podnosi radi kluba a ne radi pojedinaca koji sigurno ne žele dobro fočanskom fudbalu.

– Iako sam ranije najavio da ću ostavku podnijeti na Skupštini jer su njeni članovi jedini mjerodavni da me razriješe dužnosti a radi početka prvenstva odlučio sam da ostavku podnesem Upravnom odboru. Ovo sam uradio da ne bih ja bio kamen spoticanja u daljem radu Sutjeske, a vrijeme će sigurno pokazati ko je bio u pravu. Ja jednostavno ne želim da budem dio priče koji izlazi van okvira sporta Na Skupštini koja slijedi ću podnijeti izvještaj o radu i rezultatima kluba koji su bili vrlo dobri dok sam bio na čelu UO zajedno sa saradnicima. Meni je samo cilj da Sutjeska nastavi sa dobrom igrom i dobrim rezultatima, koje je pružala u prvom dijelu sezone – rekao je Dunjić.

Konačno je odahnuo i Šef stručnog štaba Fočaka Miljan Radanović, odmah po završetku sjednice UO i nakon donesnih odluka igrači su održali trening.

– Dosta smo izgubili ali šta je tu je ono što je ipak dobro igrači su samoinicijativno održavali kondiciju. Moraćemo da se prestrojavamo u hodu, odigrali smo samo jedan kontrolni meč a prvenstvo je pred vratima. Sigurno će, zbog štrajka, biti određenih posljedica u igri, ali mislim da ova ekipa može da nadoknadi propušteno. Trebali smo se boriti za vrh tabele i od toga nećemo odustati. Kao što je poznato liga će od jeseni biti kraća pa će proljetni dio prvenstva biti posebno interesantan jer je moguće da se u niži rang preseli četiri ili pet klubova a nama je glavni cilj da se ne nađemo među njima – istakao je trener Sutjeske, Miljan Radanović.