Projekat za nezaposlena liza iz boračkih kategorija

25. marta 2015. 058.ba

Maline

SADNjA MALINA U TRNOVAČI

VIŠEGRAD – Opština Višegrad je pokrenula projekat podizanja zasada maline na lokalitetu poljoprivrednog zemljišta u Trnovači, čiji je osnovni cilj uključivanje boračkih kategorija u ovu proizvodnju, saopšteno je iz opštinske Boračke organizacije Višegrad.

U projekat će, po kriterijumima Boračke organizacije, biti uključeni članovi porodica poginulih boraca, ratni vojni invalidi i demobiliosani borci, kojima će biti dodjeljene parcele od po pet dunuma zemljišta, namjenski za sadnju malina.

-Opština Višegrad će obezbjediti svu neophodnu logistiku, uz garantovani otkup i kredit za nabavku sadnog i ostalog materijala, koji će se vraćati u rodu maline, sa rokom od pet i grejs periodom od jedne godine, precizirano je u informaciji opštinske Boračke organizacije Višegrad, koja je uputila poziv zainteresovanim nezaposlenim licima iz boračkih kategorija da se prijave radi evidencije i učešća u ovom projektu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: