Rogatički košarkaši nastavili uspješnu seriju i protiv Teslića

29.03.2015.

KK Rogatica - KK Teslic

Egzibiciono do novog trijumfa

ROGATICA – Kao što se i očekivalo košarkaši Rogatice su stigli do nove prvoligaške pobjede, savladana je ekipa Teslića rezultatom 87:65. Ovim trijumfom Rogatičani su se približili na korak od vodećeg Radnika BN Basketa koji sada ima samo jednu pobjedu više jer su Bijeljinci poraženi u okviru 20. kola na gostovanju u Gradišci.

Bez obzira što je gost izabranicima Mladena Šibalije bila ekipa koja se bori za opstanak, domaći igrači su odigrali maksimalno ozbiljno ovaj susret a u pojedinim momentima egzibicionim potezima su oduševljavali prisutne gledaoce u rogatičkoj sportskoj dvorani.

Treba napomenuti da je i u ovom meču domaći tim bio desetkovan jer radi povreda nisu mogli nastupiti Pečenica, Puhalac, Kojić i Maletić pa ovaj trijumf još više dobija na važnosti.

Prva četvrtina je proteka u dosta izjednačenoj igri a domaći tim je ipak bio bolji za dva poena.

U drugom periodu sve su se kockice uklapaju što se tiče Rogatičana koji su potpunosti preuzeli sve konce u svoje ruke, prednost se iz minuta u minut povećavala pa se na odmor otišlo pri rezultatu 48:35.

Domaći tim je u istom tempu nastavio i u trećoj dionici koju je obilježilo nekoliko izuzetno lijepih akcija i asistencija Milidraga, Teševića i Okiljevića a dobri realizatori su bili Kovač, Kosorić, Mrkajić i Rističević pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa 21 poenom prednosti za Rogatilčane, na semaforu je stajalo 70:49.

U poslednnjem dijelu utakmice priliku su dobili i poletarci sa klupe Radović i Balčaković koji su uz iskusne prvotimce znali da održe prednost i na kraju savladaju Teslić sa ubjedljivkih 22 poena razlike.

U domaćem sastavu ponovo je blistao Nemanja Okiljević sa 21 postignutim poenom a uz rame su mu bili Aleksandar Mrkajić sa 17 i Miroslav Milidrag sa 16 postignutih koševa.

U gostujućem timu nešto bolji od ostalih bio je kapiten Rodoljub Petković sa 17 poena.

U šutu za tri poena domaći tim je od 24 pokušaja 10 puta bio uspješan dok su gosti 16 puta šutirali a bili su precizni 6 puta. Što se tiče slobodnih bacanja Rogatica je od 14 pogodila 10 a Teslićani su od deset pokušaja samo jednom bili neprecizni.

KK Rogatica – KK Teslić 87:65
(19:17; 29:18; 22:14; 17:16)

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 100.
Sudije: Mile Vujadinović (Bratunac), Miodrag Borovina (Vlasenica), Dejan Knežević (I.Sarajevo).
Delegat: Boro Njegovanović (Višegrad).

KK Rogatica: Okiljević 21, Mrkajić 17, Radović, Rističević 7, Tešević 3, Bačaković 3, Kosorić 6, Milidrag 16, Kovač 14. Trener: Mladen Šibalija.

KK Teslić: Ni.Simić, S.Simić, Ne.Simić 2, Marković 2, Bajić 5, Markočević 2, Jevtić 11, Kostadinović 12, Ćišić, Petković 17, Mlađenović 14. Trener: Andrej Vidić.