Rogatički košarkaši slavili u derbiju 19. kola

22.03.2015.

KK Rogatica

Torpedovan i Bratunac

ROGATICA – U najinteresantnijem susretu 19. kola košarkaškog prvoligaškog karavana RS, ekipa drugoplasirane Rogatice je slavila u Bratuncu nad istoimenim sastavom koji zauzima treću poziciju na tabeli rezultazom 73:82 (22:23; 14:18; 18:20; 19:21).

Ovim trijumfom Rogatičani su i definitivno potvrdili učešće u završnici i doigravanju za prvaka.

Trener Mladen Šibalija je bio prezadovoljan izdanjem svojih pulena u derbiju ističući da su odigrali upravo kako se i očekivalo.

– Još jednom smo potvrdili da smo trenutno uz Radnik BN Basket najkvalitetnija ekipa u ligi. Upravo protiv Bratunca smo pokazali karakter, tokom cijelog susreta smo bili u vođstvu. Istina, domaći sastav je većim dijelom meča držao priključak ali naš tim je održavao prednost pa smo već nakon prvog dijela utakmice vodili sa pet poena razlike, bilo je 36:41. Nastavili smo u istom tempu i u nastavku susreta i na kraju potpuno zasluženo slavili sa ubjedljivih devet poena razlike. Ova pobjeda još više dobija na značaju kad se zna da smo bili oslabljeni, uz okosnicu ekipe u sastavu su bila i dva juniora što dovoljno govori o našoj superiornosti. Sada potpuno mirno ulazimo u zasvršnicu prvenstva a u plaj offu je sve otvoreno, iako nam titula nije zacrtani cilj ako se ukaže prilika sigurno ćemo uraditi sve da ostvarimo istorijski uspjeh rogatičke košarke – rekao je Mladen Šibalija, trener košarkaša Rogatice.