Saglasnost na imenovanje Kusturice za direktora

18. marta 2015. 058.ba

Andrićev institut

ANDRIĆGRAD – Vlada Srbije dala je saglasnost na imenovanje režisera Emira Kusturice za direktora Javne ustanove Andrićev institut u Andrićgradu.

Kusturicu je na ovo mjesto u decembru imenovala Vlada Republike Srpske, a odluka Vlade Srbije donesena je u skladu sa Sporazumom o uspostavljanju specijalnih paralelnih veza između Srbije i Srpske o osnivanju Andrićevog instituta, prenose „Večernje novosti“.

Andrićev institut otvoren je na Vidovdan, 28. juna 2013. godine u Andrićgradu. Djeluje kao elitni institut društvenih nauka, umjetnosti i književnosti.

U okviru Instituta nalaze se odjeljenja za istoriju, književnost, orijentalistiku, film i Odjeljenje za medije. U okviru Odjeljenja za medije formirane su Elektronske novine Andrićevog instituta pod nazivom ISKRA.

Međunarodni naučni odbor Odjeljenja za istoriju Andrićevog instituta formiran je 1. decembra 2014. godine, kada je i definisan program obilježavanja 100 godina od početka Prvog svjetskog rata.

Naučni odbor je definisao teme i sadržaje sljedećih brojeva Istorijskih svesaka, koje izlaze svakog mjeseca, a donio je i odluku o osnivanju međunarodnog naučnog istorijskog časopisa.

Svi brojevi Istorijskih svesaka nalaze se u elektronskoj formi na sajtu Andrićevog instituta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,