Omladinski savjet za ljepše Čajniče

26.03.2015.

Savjet mladih cisti Cajnice

ČAJNIČE – Nakon otklonjenih ogromnih količina snijega prethodnih dana u organizaciji opštine Čajniče, predstavnici Savjeta mladih su takođe juče organizovali i započeli akciju čišćenja ulica i trotoara od zemlje, kamenja, soli i u popodnevnim časovima uzeli lopate i metle u ruke, kako bi grad sijao punim sjajom.

U akciji je učestvovalo oko 30-tak volontera, što je jedan od najvećih odziva ovoj akciji. Sa akcijom se počelo u 12 časova, tako što su volonteri podjeljeni i dvije grupe upućeni na lokacije predviđene za čišćenje. Volonteri su očistili gradski prsten i sporedne ulice.

Savjet mladih cisti Cajnice 2

Oni koji su im pripomogli u vidu hrane, osvježenja i alata potrebnog za rad, bili su JKP „Vrelo d.o.o. Čajniče“ Čajniče, „Eko centar“ Čajniče, Kafe „Ehit“, Kafe „Derbi“, restoran „Perišić“, picerija „Life“ kao i veliki broj građana.

Iz Savjeta kažu da je jučerašnja akcija uspješno sprovedena, te da je uglavnom pokupljeno rizlo i otpaci, te da se danas nastavlja čišćenje i drugih dijelova grada.

Savjet mladih cisti Cajnice 3

„Ovo je još jedna akcija u nizu, naravno da nije poslednja. I dalje ćemo da vrijedno radimo i brinemo se za naš grad. Izražavamo veliku zahvalnost svima koji su se odazvali akciji i omogućili da se izvede što efikasnije i bolje“-rekao je predstavnik Savjeta mladih Čajniče Siniša Ćeha.

Cilj ove i sličnih akcija koje su u zadnjih mjesec dana odražane, jeste da se podigne nivo ekološke svijesti pojedinca, i društva u cjelini i prihvati društvenu sredinu kao sastavni dio svog prirodnog i društvenog bića.