Stanje na opštini Čajniče u toku snježnih padavina

06.03.2015.

Snijeg u Cajnicu

ČAJNIČE – Na području opštine Čajniče neprekidno pada snijeg 24 časa koji je mokar i težak. Prema podacima koje smo dobili od komunalnog inspektora visina snježnog prekrivača u samom gradu Čajniču iznosi oko 70 cm, a prema podacima od povjerenika CZ na teritoriji opštine Čajniče snježni pokrivač je različite visine.

U mjesnoj zajednici Miljeno visina snježnog pokrivača iznosi 30 cm, dok u Mjesnoj zajednici Zaborak visinski iznosi i do 1 metar. U selima Staronići, Ponikve i drugim selima iznad 800 m nadmorske visine pokrivača, iznosi 100 cm. Snijeg i dalje pada ali slabijeg inteziteta.

Snijeg u Cajnicu 2

„Prema podacima koje smo dobili od dispečerske službe na području opštine Čajniče elektroprenos je u kolapsu, samo je grad u naponu dok su sva sela bez električne energije. Ekipe za uklanjanje kvarova su od juče neprekidno na terenu. U gradu je redovno stanje.

Regionalni put Goražde-Čajniče-Metaljka je pročišćen. Lokalni putevi do udaljenih naseljenih mjesta se od juče neprekidno čiste, ali i dalje veliki problem čišćenje snijega stvaraju polomljena stabla drveća i snijeg koji neprekidno pada- rekao je Načelnik štaba za vanredne situacije opštine Čajniče Vitko Dačević.