Stipendije za 139 studenata

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 06. marta 2015. 058.ba

Stipendije u Rogatici

ROGATICA – Načelnik opštine Rogatica Tomilav Puhalac potpisao je danas, 6. marta, ugovore sa 135 studenata na visokim i višim školama koji će tekuće akademske godine 10 mjeseci primati stipendije iz budžeta opštine za što je obezbijeđeno 100.000 maraka.

– Na konkurs za stipendije prijavilo se ukupno 198 kandidata. Komisija za stipendije, rekao je njen predsjednik Željko Petković, primjenom postojećeg Pravilnika izvršila je bodovanje kakndidata pri čemu su imali prednost članovi porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida do četvrte kategorije i studenti na studijama saobraćaja, medicine, farmacije, hemije, matematike, fizike, građevine, arhitekture i biologije, koje su u ovoj opštini deficitarna zanimanja.

Kroz tako bodovanje na prvo mjesto došla je Marija Lošić, kao učenik generacije u ovdašnjem Srednjoškolskom centru, sa 143 i Jelena Planojević, student saobraćajnog fakulteta, sa 142 boda, i one će primati stipendije od 129, odnosno 126 maraka.

– Zbog ograničenih finansijskih sredstava, rekao je pozdravljajući prisutne studente načelnik opštine Tomislav Puhalac, svi bodovani nisu mogli dobiti stipendiju, pa je spisak zaključen sa brojem 135 i 16 bodova, na kome se našla Neda Nedić, student psihologije, čija stipendija će biti 48 maraka, ali će se zato pokušati da svi svršeni studenti na području opštine obave pripravničku praksu kako bi im stvorili uslove da na tržištu rada lakše dobiju posao..

I ove, treće godine zaredom, iz ličnih sredstava po jednog stipendistu sa 100 maraka finansiraće načelnik opštine Tomislav Puhalac i savjetnik u Kabintu načelnika Tomislav Batinić, dok će dva studenta, takođe sa po 100 maraka, stipendirati poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Novak Motika.

Stipendije su dobili i dva perspektivna sportista u opštini. Radi se o rukometašici Dejani Kulić i odbojkašici Vanji Džida.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,